Dlaczego światło i cień powodują wyjątkową jakość?

Origo znaczy początek. Od wielu lat rozmawiamy z naukowcami, pracownikami, jak i właścicielami plantacji w krajach, gdzie uprawia się kawę i na tej podstawie stworzyliśmy tajemnicę kawy Origo. Już samo ziarno, punkt wyjścia dla dobrej kawy, wymaga troskliwego dozowania światła i cienia. Ziarno musi mieć wystarczający spokój, aby się rozwinąć optymalnie. Tylko tak może powstać smak jedyny w swoim rodzaju. Pierwotna siła natury w dobrej ilości i harmonii sprawia, że picie Origo jest przeżyciem szczególnego rodzaju. Specjalne prażenie gwarantuje jakość, na której mogą Państwo polegać. Proszę sprawdzić nasze obietnice. Produkt końcowy smakuje po prostu lepiej.

Origo ma tajemnicę. Jedyna w swoim rodzaju na świecie metoda wytwarzania naszego produktu składa się z gry światła i cienia. Zamiast wystawienia całkowitego na słońce, plantatorzy uważają na to, aby kawowce rozwijały się w zrównoważonym stosunku słońca i cienia. Nasz mistrz prażenia troszczy się o to, żeby wrażliwe ziarno mogło rozwinąć maksimum aromatu. Tak rozważnie, jak Państwo traktują samych siebie, my obchodzimy się z naszym surowcem. Wszyscy biorący udział przy produkcji kawy są zobowiązani do dyskrecji i zastosowania głównej zasady światła i cienia.

Stała kontrola i potrzebny spokój zapewniają jakość towaru od sadzenia roślin do obróbki. Origo ma czas. Przy produkcji naszych szczególnych gatunków kawy nie pozwalamy się popędzać. Do 20 minut surowiec jest prażony w niskich temperaturach i w spokoju. Proces jest prowadzony z dużą uwagą, żeby atmosfera odprężenia wpływała również na produkt końcowy. To jest naszym wymogiem w sztuce produkcji kawy.